Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Borg varnar för grekisk bankrutt

Finansminister Anders Borg (M) utesluter inte längre en grekisk statsbankrutt. ”Det mest troliga är att vi får något slags betalningsinställelse i Grekland”, säger han till Ekot i Sveriges Radio.

Enligt Borg är Greklands statsskuld ohållbar även om landets internationella långivare – mot alla odds enligt finansministern – går med på att mildra villkoren. Hans syftar på bedömningar om att skuldberget då skulle vara 120 procent av BNP.

– Då ligger man väldigt illa till när man har så svaga tillväxtförutsättningar som Grekland, säger Anders Borg till Ekot.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.