Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Börsen backar

Nedgången på Stockholmsbörsen tilltar. Vid klockan 11 hade OMXS-index fallit med 0,3 procent till 375,9. Nedgången var i linje med utvecklingen på de ledande börserna i Europa och Asien.

Klädjätten H&M:s kräftgång från gårdagen forsätter: Minus 1,4 procent, mest av storbolagen. Även industriföretag som Sandvik, SKF och Volvo föll, i storleksordningen en knapp procent. Till vinnarna hörde SCA, upp 2,0 procent.

På ränte- och valutamarknaden sjönk både de korta och långa räntorna något medan kronan stärktes. Tvåårsräntan ligger på 1,13 procent (1,15) och den tioåriga på 1,95 procent (1,96). En euro kostar 8:29 kronor (8:30) och en dollar oförändrat 6:36. Siffrorna inom parentes är slutkursen från föregående handelsdag.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.