Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-27 23:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/borsen-oppnar-pa-minus-3/

EKONOMI

Fortsatt press på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har backat med 2 procent strax efter klockan 11.

Högre inflationssiffror än väntat från USA under onsdagen skapar oro på världens marknader.

TT Text

På morgonen kom även nya inflationssiffror från Sverige. Inflationen på 6,4 procent var också den något högre än väntat.

De flesta aktier på börsens storbolagslista handlas runt lunch på minus. Mest backar Kinnevik och Boliden, med runt 4,8 procent vardera.

Bitcoin-kursen har rasat och är nu på den lägsta nivån sedan 2020. På morgonen var kursen ner runt 9 procent. Strax efter 11 har kursen återhämtat sig något och handlas nu på minus 2 procent.

Wall Street backar med 0,5 procent i förhandeln på IG Markets.

I Asien tappade Tokyobörserna över 1 procent. Hongkongbörsen stängde på minus 2,2 procent medan börserna i Shanghai och Shenzhen stängde runt nollan.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt