Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 23:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/borsen-rads-andra-vag-av-smitta/

Ekonomi

Återhämtning på börsen

Efter en inledande tydlig nedgång dämpades fallet på Stockholmsbörsen, liksom övriga större Europabörser.

TT Text

De normalt tryggare aktierna Astra Zeneca och Swedish Match håller humöret uppe.

Vid 15-tiden har det breda OMXS-indexet backat med mer måttliga 0,4 procent, efter att ha öppnat mer än en procent ner.

Utvecklingen är blandad, där flera verkstadsbolag går knackigare än övriga bolag. Stålkoncernen SSAB toppar förlorarlistan, minus tre procent. Verkstadsbolagen Sandvik och SKF sjunker omkring 1,5 procent vardera. Mest i form av indextyngd backar H&M, minus 2,3 procent.

De traditionellt mindre konjunkturkänsliga bolagen Astra Zeneca och tobaksbolaget Swedish Match håller emot, plus 2–2,5 procent. Även Getinge och ABB stiger, upp omkring 1,5 procent.

Telia meddelar att man möblerat om i ledningen, aktien stiger ytterligare, plus två procent på måndagen, efter förra veckans besked om att man slutligen tagit sig ur Turkcellaffären.

Läs mer: Företagen som täljt guld under coronakrisen 

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt