Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Boss-bossen får sparken

Claus-Dietrich Lahrs.
Claus-Dietrich Lahrs. Foto: Michael Latz/AFP

Claus-Dietrich Lahrs avgår som koncernchef för modehuset Hugo Boss efter åtta år på posten. Någon ersättare har inte presenterats, men sökandet har inletts, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Lahrs lämnar formellt posten i månadsskiftet och ledarskapet för verksamheten läggs på styrelsemedlemmar tills det att en ersättare har hittats.

Beskedet kommer sedan Hugo Boss-aktien rasat efter en vinstvarning med hänvisning till en svag försäljningsutveckling i Kina och USA.

Boss-aktien var efter raset nere på den lägsta nivån på fem år i onsdags, men återhämtade sig något sedan beskedet om att Lahrs lämnar sin post kom.

Under Lahrs ledning har Boss vuxit globalt, med ett försäljningslyft på nästan två tredjedelar. Ett hundratal egna butiker per år har öppnats och märket har även börjat tillverka kläder för kvinnor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.