Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-07 10:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/bostaden-paverkar-om-man-vill-jobba-hemma-eller-inte/

JOBB & KARRIÄR

Bostaden påverkar om man vill jobba hemma eller inte

Hemarbete kan både minska och öka stress.
Hemarbete kan både minska och öka stress. Foto: Henrik Montgomery/TT

För vissa har hemarbetet bidragit till en förbättrad arbetsmiljö. För andra har det varit precis tvärt om.

– En hemmiljö som inte är anpassad för arbete kan bidra till stress, säger doktoranden Linda Widar.

Har hemmajobb fått kontorsarbetare att må bättre eller sämre? Svaret beror på vem man frågar. I en undersökning som nyligen gjorts av Novus på uppdrag av Sodexo svarar 32 procent att deras arbetsliv blivit bättre, medan 42 procent tycker att det blivit sämre.

En av förklaringarna kan vara hur bra medarbetarna bor. De som bor i villa eller radhus är, enligt samma undersökning, mer positiva till att jobba hemifrån. Inställningen skiljer sig också mellan olika inkomstgrupper. De som tjänar mindre än 30 000 kronor i månaden planerar i högre utsträckning att jobba från kontoret på heltid, medan de som tjänar mellan 50 och 60 000 kronor i månaden är nästan dubbelt så benägna som övriga att jobba hemifrån två gånger i veckan.

Christina Bodin Danielsson är inte förvånad. Hon är docent i arkitektur och forskar om människa-miljöinteraktion vid Kungliga tekniska högskolan, KTH.

– Intuitivt tänker jag att de som bor i villa har mått bäst. Det vore inte helt otippat. De har tillgång till större yta och har bättre möjlighet att komma ut, säger hon.

Christina Bodin Danielsson, docent i arkitektur.
Christina Bodin Danielsson, docent i arkitektur.

Hennes egen forskning visar att den fysiska arbetsmiljön påverkar generell hälsa och sjukfrånvaro. Ljusinsläpp, ljudnivå och upplevelse av rymd är exempel på miljöfaktorer som spelar roll.

– Folk trivs generellt bäst när de har ett eget rum, det ger minst risk för sjukfrånvaro och det är den kontorstyp anställda har som förstahandsalternativ om de får välja. Sämst är de traditionella kontorslandskapen med många personer, på grund av bristande personlig kontroll över egna arbetsmiljön. Där exponeras man för miljöstressorer som ljud, men också för visuella störningar när folk går förbi eller går bakom ens rygg.

Hemarbetet kan ha gett många det tysta rum de saknat. Forskningen visar också att känslan av kontroll kan bidra till ökad arbetstillfredsställelse och sänkt stressnivå.

Hur du bor påverkar hur du trivs med att arbeta hemma.
Hur du bor påverkar hur du trivs med att arbeta hemma. Foto: Martina Holmberg / TT

– Många har upplevt att det varit positivt att kunna sitta ostört och att kunna lägga upp sitt arbete som man vill utan att kollegor lägger sig i. På så vis upplever vissa att de fått större kontroll över sitt arbete och sin arbetstid, och istället uttryckt en oro över hur det ska bli nu när de återvänder, säger Linda Widar, doktorand inom arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.

Samtidigt vet hon att det är stor skillnad på hemmajobbarnas arbetsmiljö.

– Vissa har en kontorsmiljö som motsvarar den på kontoret ungefär, medan andra växlar mellan att sitta i soffan och sängen och flyttar runt sin laptop till mer tillfälliga arbetsplatser.

Man kan ju inte fysiskt lämna jobbet på samma sätt som när man lämnar kontoret

Gränsen mellan arbete och fritid kan bli särskilt vag för de som inte har en specifik arbetsplats, utan som förlägger arbetet på platser som normalt förknippas med återhämtning, enligt Linda Widar. Det kan öka risken för stress.

– Närvaron av arbetsmaterial kan göra det svårt att slappna av även om man rent praktiskt slutat arbeta. Man kan ju inte fysiskt lämna jobbet på samma sätt som när man lämnar kontoret. Man befinner sig i atmosfären av jobb hela tiden och det kan vara stressande för många.

Linda Widar, doktorand inom arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.
Linda Widar, doktorand inom arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle. Foto: Anna Sällberg

Utifrån forskningen är det tydligt vilka som gynnas och missgynnas av hemarbete, enligt Widar.

– Man kan anta att de som gynnas mest av distansarbete är de som bor stort, har stora eller inga barn hemma, där de kan styra över sitt arbete och inte är så beroende av att träffa människor eller att använda fysisk utrustning. Och den övriga gruppen, som har småbarn, bor trångt och har lite kontroll över sitt arbete, de har förmodligen tyckt att det har varit ganska påfrestande, säger hon.

De trivs jättebra hemma och ser inte alls varför de ska komma tillbaka för att sitta i trälhav

Om hemarbetet sker med tvång riskerar arbetsgivare sjunkande lojalitet och produktivitet hos medarbetarna. Detsamma kan ske om medarbetare tvingas återgå till kontoret mot sin vilja. Och det kan få fler oönskade konsekvenser, enligt Christina Bodin Danielsson.

– I USA har en våg av folk inom innovationsyrken sagt upp sig. De trivs jättebra hemma och ser inte alls varför de ska komma tillbaka för att sitta i trälhav. Det har blivit ett problem, och vissa liknande företag i Sverige har nu börjat oroa sig för att det ska bli likadant här, att vi tappar kompetens, säger Christina Bodin Danielsson.

Vissa har börjat trivas väldigt bra på hemmakontoret.
Vissa har börjat trivas väldigt bra på hemmakontoret. Foto: Fredrik Funck

Nu hoppas hon att arbetsgivare tar lärdom av forskningen och ser en chans att förbättra arbetsmiljön på kontoren. Behoven kan dock skilja sig åt beroende på hur medarbetarnas hemmiljö ser ut. Enligt Novusundersökningen vill de som planerar att arbeta mer hemifrån i högre utsträckning att kontoret ska vara ”en social plats för både planerade och oplanerade möten”, medan de som avser jobba från kontoret på heltid i högre utsträckning önskar kunna arbeta fokuserat.

Själv rekommenderar Christina Bodin Danielsson kontor som passar båda. Luftiga arbetsplatser som är attraktiva nog att locka in medarbetare, men som samtidigt är mer än en ”mötesplats”. En sak hoppas hon bli av med för gott.

– Jag tror att corona, när själva pandemin lagt sig, kommer bidra till någonting väldigt bra ur arbetsmiljöhänseende. De högeffektiva kontorsytorna, trälhaven, kommer förhoppningsvis inte att finnas med längre. För om jag har det bättre hemma - varför ska jag komma till kontoret?

Läs mer: Har din arbetsmiljö förändrats under pandemin?

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt