Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Bostadsbolag inför rökningsfria hyreskontrakt

Foto: Erik Mårtensson/TT

Bostadsbolaget Poseidon i Göteborg inför en klausul om rökförbud i alla nya hyreskontrakt från den första december. Detta trots att hyresnämnden tidigare slagit fast att rökning i lägenheter ska vara tillåtet i normal omfattning, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Vi känner att det inte är så konstigt att vilja ha rökfritt boende och jag personligen tror inte att det ligger så många år fram innan vi får det, säger Göran Leander vid Poseidon, till Ekot.

Företaget uppger flera orsaker till rökförbudet, bland annat att ge en sundare boendemiljö och att slippa dyra saneringar av inrökta lägenheter.

Hyresgästföreningen i Göteborg anser att frågan inte är enkel, speciellt när människor med gamla och nya kontrakt bor i samma fastighet.

– Några kommer få röka, några kommer inte få det och det kommer att bli väldigt märkligt säger Ellinor Rapp, jurist vid Hyresgästföreningen i Göteborg, till Ekot.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.