Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Bostadsbyggare sänker priser på nyproduktion

Bostadsutvecklaren Oscar Properties tvingas rea bostäder.
Bostadsutvecklaren Oscar Properties tvingas rea bostäder. Foto: Anders Wiklund/TT

Den kraftigt ökade byggtakten och en förändrad bostadsmarknad har gjort det svårt att sälja nybyggda lägenheter. Nu sänker Oscar Properties priserna på färdigställda bostäder i fyra projekt. 

Det stora utbudet har gjort det tufft för fastighetsbolag som bygger nyproducerade bostäder. Oscar Properties, kända för lyxigt förpackade bostäder i eftertraktade lägen, meddelar i ett mejlutskick att de sänker priserna med 10 procent i fyra projekt. Nyhetssajten E55 var först med att rapportera om detta. Köparna behöver heller inte betala någon månadsavgift under de första två åren. 

– Det är delvis en anpassning till den förändrade bostadsmarknaden som vi har sett sedan en tid tillbaka men också till följd av att vi i år färdigställer fler bostäder än någonsin tidigare, säger Monica Nygren, kommunikationsansvarig på Oscar Properties. 

Bolaget kommer att överlämna drygt 700 inflyttningsklara lägenheter till kunder innan året är slut. I Oscar Properties rapport från det första halvåret 2018 framgår att inga byggstarter påbörjades under perioden. Samma tid året innan började bostadsutvecklaren bygga på 138 nya projekt. Även försäljningen hade sjunkit kraftigt under årets första halva jämfört med i fjol, med 34 sålda bostäder mot tidigare 142. 

Rabatterna gäller fyra projekt i Stockholm: 79&Park på Gärdet, Nybrogatan 19 på Östermalm samt Bageriet och No.4 i Nacka. Innan sänkningen var kvadratmeterpriserna för 79&Park och Nybrogatan 19 mellan 97.000-158.000 kronor. För projekten i Nacka var kvadratmeterpriserna mellan 58.000-105.000 kronor. 

– För oss är det viktigt att projekten är slutsålda när de överlämnas till bostadsrättsföreningarna. Därför justerar vi nu priserna för att sälja de sista lägenheterna som finns i ett fåtal av våra projekt, säger Monica Nygren. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.