Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Brant utför på Stockholmsbörsen

De europeiska börserna fortsatte falla på måndagen. Skuldoron i Europa och USA fortsätter att skrämma investerarna.

När handeln stängde på Stockholmsbörsen hade OMXS-index fallit med hela 4,7 procent till 281,1. Redan i morgonhandeln backade börsen men nedgången blev allt skarpare under dagen.

Bankaktier drabbades också hårt på andra Europabörser i skuggan av skuldkrisen. I Stockholm föll bankindex med 5,7 procent.

Den värsta nedgången i Stockholm drabbade energiaktierna som föll med 7,4 procent. Telekombolagen klarade sig bättre och deras nedgång stannade på 2,7 procent.

Holmen, Haldex och Bilia fanns bland förlorarna med stora nedgångar medan Precise, Ortivus och Elanders steg trots den dystra börsstämningen.

I London sjönk FTSE 100-index 3,6 procent till 5.102,6, i Paris föll CAC 40-index 4,7 procent till 2.999,5 och i Frankfurt tappade DAX-index 5,3 procent till 5.246,2.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.