Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 16:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/bred-nedgang-vid-borsoppningen/

Ekonomi

Dämpad nedgång på börsen

Efter flera dagars uppgång föll Stockholmsbörsen tydligt tillbaka i den inledande torsdagshandeln. Men nedgången dämpades under dagen.

TT Text

Strax före klockan 15 ligger det breda OMXS-indexet på minus 0,3 procent. De större Europabörserna faller mer, Parisbörsen är ner närmare en procent.

Den stora förloraren är Handelsbanken, minus 4,7 procent, efter gårdagens uppgång i spåren av beskedet att banken skär ner på kontorsverksamheten. Mäklarhusens analysuppdateringar sänker kursen, skriver Dagens industri som citerar Direkt. Även övriga storbanker följer med ned.

Även fordonsrelaterade aktier som Autoliv, SKF och Volvo faller mer än börsen i övrigt

Bland tungviktarna mot strömmen märks mjukpappersföretaget Essity, plus två procent, och Astra Zeneca som stiger 0,8 procent.

Utanför storbolagslistan gör tidningsdelaren Readly börsdebut, aktien klättrar till 65:50 kronor, från teckningskursen 59 kronor per aktie.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt