Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/brexitbeslut-gav-inga-marknadsreaktioner/

Ekonomi

Brexitbeslut gav inga marknadsreaktioner

Foto: Andy Wong/AP

Brexitbeslutet i natt att Storbritannien får förlängd tid för sitt utträde ur EU gav inga stora reaktioner på de finansiella marknaderna.

Rätta artikel

Under natten och tidig morgon har kursen för det brittiska pundet varit nästan oförändrad mot euron och dollarn.

Även på de asiatiska börserna var det främst små förändringar. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på plus 0,1 procent medan det bredare Topix-index stängde på minus 0,1 procent.

Handelsoro och negativa utsikter för den globala tillväxten pressade de kinesiska börserna. I Hongkong backade Hang Seng-index 0,7 procent och Shanghaibörsens kompositindex faller 1,1 procent i den avslutande handeln.

Taiwans Weighted index sjönk 0,6 procent.

Seoulbörsens Kospi-index backade 0,1 procent.

Läs även: EU enat om förlängning

Läs även: Det här händer med Brexit

Ämnen i den här artikeln:

Brexit
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt