Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Brist på reservdelar till Saab

Inte bara Saab har kris. Även de som äger en Saab som gått sönder riskerar att få sin bil stående på obestämd framtid. Verkstäder saknar reservdelar, rapporterar SR Ekot.

Enligt en rundringning som Ekot gjort till ett tiotal verkstäder saknas reservdelar till Saabbilar. Tillgången på servicedelar lär vara normal, men är bilen krockad blir det svårt att hitta delar att ersätta de skadade med.

– Strålkastare, karrosseridelar, rutor.. Så fort vi får tag på något så köper vi på oss det för att ha. Vissa kunder som har stillastående bilar får ju vänta - och vi kan inte ge mer besked än vi får från Saab, säger Holmgrens bils servicemarknadschef till Ekot.

Vad får ni för besked?

– Vi får faktiskt inga besked.

Saabs dotterbolag Saab parts bekräftar bristen och förklarar det med att reservdelarna inte levereras i de fall man förhandlar med leverantörer om exempelvis betalningar. Däremot, säger talespersonen Gunilla Gustavs till Ekot att problemen kan lösas ”på sikt”.

– Saab parts kan fungera som ett bolag även utanför Saabkoncernen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.