Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Brittisk storbank öppnar upp för digitala valutor

Other: Carl Court/AFP

Brittiska storbanken Barclays vill bereda vägen för kryptovalutor som bitcoin till finansiella marknader, enligt CNBC.

Bankens vd Ashok Vaswani säger att han har fört diskussioner med brittiska finansinspektionen och aktörer inom finansteknik, om hur digitala valutor kan anpassas och användas på ett säkrare sätt.

Barclays har tidigare gjort närmanden mot den digitala valutatekniken genom att samarbete med startup-bolaget Circle, som utvecklar betalningstjänster och accepterar bitcoin.

Barclays steg är ovanligt eftersom många banker har varit försiktiga med att förknippas med bolag som kan kopplas till kryptovalutor.

Men de digitala valutorna har fått ökat intresse bland investerare, inte minst efter att den uppmärksammade bitcoin på senare tid har rusat till rekordnivåer.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.