Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 00:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/budgeten-ett-skambud-till-svenska-jobbskapare/

EKONOMI

”Budgeten ett skambud till svenska jobbskapare”

Videon är 2 min 46 sek lång. Emil Källström, Centerpartiets ekonomisk- politiske talesperson, ser få positiva delar i regeringens vårbudget.

Ett skambud till Sveriges jobbskapare och en överflyttning av pengar från land till stad. Centerpartiet ser få positiva delar i regeringens vårbudget.

– Vår politik är till stora delar tvärtom, säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström.

Folkpartiet har på onsdagen varit mest kritiskt till regeringens vårbudget. Nu får de konkurrens av Centerpartiet. Partiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström var kritisk på punkt efter punkt.

– Det här är ett skambud till Sveriges jobbskapare. Det är ungdomsjobben som används som kassako för att finansiera reformerna och vi ser att landsbygden bestraffas, säger han.

– Det här är en budget som från första till sista sidan är jobbfientlig.

Källström tycker också att Miljöpartiet sviker när det gäller de gröna frågorna.

–  Miljöskatternas andel är bara en bråkdel av vad man höjer skatten på jobb och företagande. Miljöpartiet var än gång en allierad i tanken att växla skatter och öka miljöskatternas andel av skatteuttaget. Nu har man helt släppt den tanken, säger han.

På frågan om det finns något som är bra i regeringens vårbudget svarade Emil Källström att han tycker att satsningarna på infrastruktur är positivt.

– Tyvärr säger man klart och tydligt att de här pengarna ska gå till storstäderna. Jag tycker att hela landet ska få del av förbättringarna av infrastrukturen.