”Budgeten ett skambud till svenska jobbskapare” - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

”Budgeten ett skambud till svenska jobbskapare”

02:46. Emil Källström, Centerpartiets ekonomisk- politiske talesperson, ser få positiva delar i regeringens vårbudget.

Ett skambud till Sveriges jobbskapare och en överflyttning av pengar från land till stad. Centerpartiet ser få positiva delar i regeringens vårbudget.  

– Vår politik är till stora delar tvärtom, säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström. 

Folkpartiet har på onsdagen varit mest kritiskt till regeringens vårbudget. Nu får de konkurrens av Centerpartiet. Partiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström var kritisk på punkt efter punkt. 

– Det här är ett skambud till Sveriges jobbskapare. Det är ungdomsjobben som används som kassako för att finansiera reformerna och vi ser att landsbygden bestraffas, säger han. 

– Det här är en budget som från första till sista sidan är jobbfientlig. 

Källström tycker också att Miljöpartiet sviker när det gäller de gröna frågorna. 

–  Miljöskatternas andel är bara en bråkdel av vad man höjer skatten på jobb och företagande. Miljöpartiet var än gång en allierad i tanken att växla skatter och öka miljöskatternas andel av skatteuttaget. Nu har man helt släppt den tanken, säger han. 

På frågan om det finns något som är bra i regeringens vårbudget svarade Emil Källström att han tycker att satsningarna på infrastruktur är positivt. 

– Tyvärr säger man klart och tydligt att de här pengarna ska gå till storstäderna. Jag tycker att hela landet ska få del av förbättringarna av infrastrukturen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.