Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Buggen som kraschar din smartphone

Foto: Alamy

Ett it-säkerhetsföretag har upptäckt en sårbarhet i operativsystemet till Iphone, Ipad och Ipod Touch. Buggen innebär att hela apparaten kan braka ihop, eller fastna i ett ständigt omstartsläge.

Skycure, som identifierat bristen i operativsystem iOS 8, vill inte berätta alla tekniska detaljer eftersom man arbetar med Apple om att laga luckan. Kortfattat kan buggen utnyttjas för att slå ut alla apparater i ett givet wifi-nätverk.

Det enda som illasinnade människor behöver göra är att manipulera SSL-certifikaten som i princip alla appar använder. Till saken hör att Skycure visat att användaren inte kan försvara sig från attacker genom att bara stänga wifi. Företaget har publicerat en video som visar hur telefoner kan fastna i en evig omstart.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.