Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Byggare och fack kräver nya ROT-avdrag

Byggbranschen fortsätter att oroa sig för den höga arbetslösheten. I ett öppet brev till finansminister Bosse Ringholm kräver en rad företrädare för facket och arbetsgivarna att ROT-avdraget införs igen.

I december och januari var den öppna arbetslösheten i byggbranschen runt 16 procent. Redan i november vädjade byggbranschens parter om regeringens hjälp. Något besked har de inte fått, och inför Ams-siffrorna för februari månad vänder de sig nu till finansministern.

"Vi förväntar oss att ROT-avdraget finns med i vårbudgeten", skriver de. "Det är en åtgärd som riktar sig till hela svenska folket, som omvandlar arbetslöshet till arbeten, ger intäkter till staten, slår hårt mot svartjobben och dessutom så påverkas inte regeringens utgiftstak."

I brevet hänvisas också till den friande hovrättsdomen rörande litauiska städare i Göteborg, som parterna "uppgivet" tog emot beskedet om.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.