Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-23 15:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/castellum-blir-agare-i-oscar-properties/

EKONOMI

Castellum blir ägare i Oscar Properties

Foto: Anders Wiklund/TT

Fastighetsbolaget Castellum säljer fastigheter för 1,7 miljarder kronor till fastighetsutvecklaren Oscar Properties. Samtidigt blir Castellum ägare i Oscar Properties.

TT Text

En del av betalningen, maximalt 200 miljoner kronor, sker med aktier i Oscar Properties. Det innebär en ägarandel på cirka 10 procent för Castellum.

Fastigheterna ligger i Stockholm, Öresund, Norrköping och Västerås.

”Aktieposten i Oscar Properties skall ses som en finansiell placering där Castellum erhåller aktier på bedömd attraktiv nivå i ett bolag med spännande tillväxtstrategi”, skriver Rutger Arnhult, styrelseordförande för Castellum i ett pressmeddelande.

Läs mer: Oscar Properties satsar på förvärv

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt