Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 19:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/cementa-raknar-dagarna-snart-upphor-tillstandet/

EKONOMI

Cementa räknar dagarna – snart upphör tillståndet

56 sek. Klockan tickar för Cementa. Snart löper bolagets tillstånd ut, samtidigt som ett nytt verkar långt bort. Cementjätten spränger nu i dubbel takt för att bygga upp ett lager av kalksten.

I Slite pågår en kamp mot klockan. Nu skyndar Cementa att spränga så mycket kalksten som möjligt innan bolagets tillstånd löper ut. Slutdatumet närmar sig med stormsteg – och vad som händer sedan är långt ifrån klart.

– I slutet av veckan har vi inte tillstånd att bryta längre. Det är egentligen det enda jag vet med säkerhet, säger Matilda Hoffstedt, fabrikschef i Slite.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.