Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 23:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/chalmers-bolag-som-forskar-pa-cancer-far-22-miljoner-fran-statlig-fond/

EKONOMI

Chalmers-bolag som forskar på cancer får 22 miljoner från statlig fond

Diagnostikföretaget Elyptas vd Karl Bergman (t v) och en av grundarna, doktor Frencesco Gatto (t h). Bolaget är en avknoppning från Chalmers i Göteborg och får nu 22 miljoner i investeringsstöd från statliga Industrifonden.
Foto: Foto: Peter Frantzell

Forskare på Chalmers tror sig ha ha upptäckt en metod som i framtiden skulle kunna spåra en viss typ av cancer via urinprov. Nu har statliga Industrifonden beslutat att gå in som finansiär till diagnostikföretaget Elypta som utvecklar tekniken.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.