Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 10:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/charles-de-gaulle-snart-storre-an-heathrow/

Ekonomi

Charles de Gaulle snart större än Heathrow

Heathrow är på väg att förlora statusen som Europas ledande flygplats. Inom 18 månader kommer Paris flygplats Charles de Gaulle att ha tagit över förstaplatsen som Europas flygtrafiknav, enligt beräkningar av den brittiska tidningen The Independent.

TT Text

2019 passerade 80,9 miljoner passagerare Heathrow jämfört med 76,1 miljoner på Charles de Gaulle. Den franska flygplatsen har dock fyra start- och landningsbanor, medan det än så länge bara finns två på Heathrow.

Planerna på att utöka Londonflygplatsen med en tredje startbana stöds av såväl regeringen som parlamentet, men har stött på hårt motstånd från såväl de boende i området som miljörörelser.

”Det skulle innebära en ekonomisk katastrof för landet att halka efter, nu när vi just har lämnat EU”, säger Heathrows vd John Holland-Kaye i en kommentar till tidningen.