Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 12:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/chefsjurister-vardforetag-kan-krava-vaccinerad-personal/

EKONOMI

Chefsjurister: Vårdföretag kan kräva vaccinerad personal

Bild 1 av 2
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 2 av 2
Foto: Thomas Carlgren

Chefsjuristerna är eniga: Privata vårdgivare kan kräva att personalen ska vara vaccinerad mot covid-19.
– Vi ser inget hinder mot att införa vaccinationskrav vare sig i samband med rekrytering eller när det gäller befintlig anställning hos en privat vårdgivare, om det finns ett berättigat intresse som patientsäkerhet och arbetsmiljö, säger Almegas chefsjurist Jonas Stenmo till DN.

Många sjuka och gamla har reagerat mot att de vårdas av personal som inte är vaccinerade. De menar att de befinner sig i en utsatt situation utan val. Skulle de kunna välja en privat vårdcentral som bestämt sig för att kräva vaccination av sin personal? Skulle de kunna välja privat äldreomsorg med helt vaccinerad personal? Enligt de jurister som DN har pratat med är det fullt möjligt.

Almega är branschorganisation för bland annat de privata vårdföretagen.  Deras chefsjurist Jonas Stenmo är tydlig: Grundlagen, regeringsformen kap 2 §6, där det bland annat står att ”Var och en är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp”, gäller förhållandet mellan den enskilda människan och staten. Men inte privata vårdföretag.

– Det gäller inte i privat sektor, utan mellan det enskilda och det allmänna. Inte mellan ett privat bolag och en medarbetare, säger han och fortsätter:

– Vi ser inget hinder mot att införa vaccinationskrav vare sig i samband med rekrytering eller när det gäller befintlig anställning hos en privat vårdgivare, om det finns ett berättigat intresse som patientsäkerhet och arbetsmiljö.

Jonas Stenmo
Jonas Stenmo Foto: Press

Han får medhåll av både chefsjuristerna på Sveriges kommuner och regioner, SKR, och fackförbundet Akavia.

– Kommuner och regioner är ju en del av det offentliga, eller det allmänna som det uttrycks i lagen. De omfattas direkt av det här grundlagsskyddet, vilket en privat arbetsgivare inte gör. Regelverket ser annorlunda ut, säger Tomas Björck, arbetsrättschef på SKR.

Även vårdföretag som arbetar på uppdrag av regionen kan kräva vaccination.

– Ja, en privat arbetsgivare betraktas som en privat arbetsgivare även om dess verksamhet är av den karaktären att den även utförs av kommuner och regioner, svarar Tomas Björck.

Akavias chefsjurist Karin Lundin säger:

– Förbudet i grundlagen för statliga, kommunala eller regionala arbetsgivare att direkt eller indirekt påtvinga någon vaccin kan göra det problematiskt att ställa krav vid nyrekrytering, medan det förbudet inte finns inom privat sektor.

Karin Lundin
Karin Lundin Foto: Angelica Lönnberg Gavazzeni

Även om det alltså är teoretiskt möjligt för privata vårdgivare att bara anställa vaccinerad personal, kan det dock vara svårare i praktiken. Bristen på personal inom vård och omsorg gör att arbetsgivarna drar sig för att ställa hårdare krav än de måste.

I fredags beslöt Region Stockholm att omplacera ovaccinerad personal. En region som fortsätter att driva frågan om vaccinationskrav på nyrekryterade är Region Dalarna. Här har regionstyrelsen inte tolkat lagen så som SKR, Akavia och Almega. Region Dalarnas jurister har fram till januari på sig för att komma med ett besked.

Redan nu ligger platsannonser ute med formuleringar om covidvaccination. Regionen söker en hr-chef och en ekonomichef. I båda platsannonserna står det:

”Vi förväntar oss att du är vaccinerad mot Covid-19.”

Läs mer:

”Plötsligt blev det tabu att prata om vaccination”

Undersköterska: Man ska inte arbeta i vården om man inte är vaccinerad

Ämnen i artikeln

Vaccination
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt