Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Clock säljs på Blocket

Foto: Skärmdump

Clock var en av Sveriges största hamburgerkedjor på 70-talet. Nu säljs varumärket på Blocket.
– Det kan vara läge för ett klipp, säger ägaren till DN.

Det var i går kväll som Thomas Jensen, som nu äger varumärket Clock, lade ut en annons på Blocket. Där skriver han att det gamla klassiska varumärket Clock nu är till salu. Den som har minst 250.000 kronor över att spendera kan lägga ett bud och försäljning sker till högstbjudande.

– Det kan vara läge för ett klipp om man tänker på hur lång tid det tar att bygga upp ett så pass välkänt varumärke, säger Thomas Jensen.

Snabbmatskedjan Clock som främst sålde hamburgare grundades i början av 1970-talet som Carrols, men bytte namn när det statliga bolaget SARA efter några år tog över rörelsen. Clock blev senare privatägt, börsnoterat och konkurrerade främst med McDonald's.

Den sista restaurangen låg mellan Norrköping och Nyköping och stängdes 1999.
Thomas Jensen köpte varumärket 2007 och har sedan dess använt det för ett företag som sålt livsmedel till matbutiker.

– Nu har jag begärt mitt företag i konkurs och har ingen användning för varumärket. Jag tror att köparen är någon inom restaurangbranschen som vill bygga upp en kedja. Jag har själv haft tankar på att göra det men det har inte blivit så.

Clock som restaurang hade på 90-talet ett ganska typiskt sortiment med en liten hamburgare, en liknande ostburgare och en Big Mac-inspirerad dubbelhamburgare, som hette Big Clock. Seriefiguren Bamse användes i kedjans barnmenyer.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.