Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Coca-Cola ska producera läsk med alkohol

Snart börjar Coca cola producera sin första alkoholhaltiga dryck
Snart börjar Coca cola producera sin första alkoholhaltiga dryck Foto: Claudio Bresciani/TT

Efter 125 år av läsktillverkning ska nu Coca-Cola börja producera sin första dryck med alkohol i. Den nya produkten är inspirerad av ett växande japanskt fenomen, enligt BBC. 

Coca-Cola ska börja producera den japanska produkten Chu-Hi. Drycken kommer bli den första drycken med alkohol som det 125-åriga företaget producerar. 

– Vi har aldrig experimenterat i det här området förut, men det är ett exempel på hur vi fortsätter att utforska möjligheter utanför vår kärnverksamhet, säger Jorga Garduno till BBC. 

Drycken Chi-Hu har oftast en alkoholhalt mellan tre och åtta procent och har lanserats i Japan som ett alternativ till öl. Det är en så kallad alkoläsk med smaker som citron, äpple och druva. 

Coca-Cola säger att de lanserar dussintals nya produkter i Japan varje år, och att det är otroligt att deras nya dryck kommer nå utanför landets gränser.

Så sent som i november förra året spekulerade en Bonnie Herzog, analytiker på banken Wells Fargo, i att Coca-Cola kan komma att börja producera alkoholhaltiga drycker. 

I USA har det funnits en diskussion kring alkoläsk, där motståndarna menar att de söta smakerna uppmuntrar alkoholkonsumtion bland barn och unga. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.