Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 08:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/coop-kunder-fick-inkop-dubbelregistrerade-pa-kreditkort/

Ekonomi

Coop-kunder fick inköp dubbelregistrerade på kreditkort

Coop. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Tusentals svenskar har fått inköp dubbelt registrerade på sina kreditkort under veckan som gått, rapporterar SVT. Orsaken är problem i samband med en teknisk uppgradering hos korttjänstleverantören EnterCard.

Kunder i hela Skandinavien har drabbats av driftstörningarna, som inträffade efter en planerad teknisk uppgradering. Störningarna har lett till att vissa transaktioner registrerats dubbelt, vilket SVT Nyheter rapporterade först om.

– 10.000 kunder i Sverige fick korrigeringar på sina konton, men det betyder inte att det är så många som drabbats direkt. Det beror på om du använt ditt kort eller inte, säger Melita Ringvold, kommunikationschef på korttjänstleverantören EnterCard.

Enligt Melita Ringvold ska problemet vara avhjälpt och de flesta ska ha fått sina summor korrigerade. Bland annat Coops kortkunder har fått se för stora summor registreras, och enligt SVT:s uppgifter fanns det ännu på fredagseftermiddagen de som hade för stor skuld på sina kreditkort.

Melita Ringvold säger att hon förstår att kunder kan vara bekymrade över att för mycket pengar ska dras, men försäkrar dem om att det inte kommer att hända.

– På internetbanken kanske det ser ut som det, men det rättas innan fakturan når kunden så det dras inga pengar från kundens konto, säger Melita Ringvold.