Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-21 08:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/coronakrisen-far-bilstaden-goteborg-att-tvarbromsa-nu-uppmanas-regeringen-genomfora-riktade-atgarder/

EKONOMI

Coronakrisen får bilstaden Göteborg att tvärbromsa – nu uppmanas regeringen ta till riktade åtgärder

Självkörande minibussar visades upp av det statliga forskningsinstitutet Rise på Lindholmen i Göteborg för ett år sedan. Ytterligare satsning på fordonsforskning är en del av förslaget från handelskammaren.
Självkörande minibussar visades upp av det statliga forskningsinstitutet Rise på Lindholmen i Göteborg för ett år sedan. Ytterligare satsning på fordonsforskning är en del av förslaget från handelskammaren. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bilstaden Göteborg har länge gått som tåget, men coronakrisen tvärbromsar i stället staden och Västsverige mer än andra delar av landet.

Västsvenska handelskammaren ber nu regeringen om drastiska och riktade åtgärder så fort smittoläget tillåter en återstart.

– Avskaffad moms för tjänster under sex månader, en skrotningspremie för gamla bilar och köp av underleverantörernas kundfordringar vore tre av flera åtgärder som kan rädda en central del av Sveriges ekonomi, säger vd Johan Trouvé.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in