Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 05:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/coronakrisen-far-bilstaden-goteborg-att-tvarbromsa-nu-uppmanas-regeringen-genomfora-riktade-atgarder/

EKONOMI

Coronakrisen får bilstaden Göteborg att tvärbromsa – nu uppmanas regeringen ta till riktade åtgärder

Självkörande minibussar visades upp av det statliga forskningsinstitutet Rise på Lindholmen i Göteborg för ett år sedan. Ytterligare satsning på fordonsforskning är en del av förslaget från handelskammaren.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Bilstaden Göteborg har länge gått som tåget, men coronakrisen tvärbromsar i stället staden och Västsverige mer än andra delar av landet.

Västsvenska handelskammaren ber nu regeringen om drastiska och riktade åtgärder så fort smittoläget tillåter en återstart.

– Avskaffad moms för tjänster under sex månader, en skrotningspremie för gamla bilar och köp av underleverantörernas kundfordringar vore tre av flera åtgärder som kan rädda en central del av Sveriges ekonomi, säger vd Johan Trouvé.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.