Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 04:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/coronakrisen-sanker-annu-en-kladkedja/

EKONOMI

Coronakrisen sänker ännu en klädkedja

Lund Fashion, med varumärkena Flash och Dea Axelssons, har begärts i konkurs av ägaren Mellby Gård.

Direkt Text

Det framgår av ett pressmeddelande från Mellby Gårds ägs av finansmannen Rune Andersson med familj.

Verksamheten består av ca 95 butiker i Sverige och 3 i Danmark samt kontor och lagerverksamhet i Lund. Totalt berörs närmare 500 anställda.

”Effekterna av Covid -19 har försatt bolaget i ett akut läge. Försäljningen är nästan utraderad och huvuddelen av bolagets kostnader kvarstår”, skriver Mellby Gårds vd Johan Andersson i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt