Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Cristina Stenbeck talar ut om dokumentären om hennes far

Cristina Stenbeck, styrelseordförande i Kinnevik, ger för första gången sin bild av den omtalade SVT–dokumentären om hennes far Jan Stenbeck.

– Jag vill att han ska kommas ihåg som en lysande och stor begåvning, för sin oräddhet och för att han vågade göra ett starkt intryck på så många, säger hon till tidningen Metro.

Över en miljon tittare såg det första avsnittet av dokumentären om finansmannen Jan Stenbeck som sändes i SVT tidigare i januari. Han är en man som alltid väckt starka känslor.

Dottern Cristina Stenbeck som är styrelseordförande i investmentbolaget Kinnevik, det bolag som fadern utvecklade under 1980– och 1990– talet har talat ut om vad hon tycker om dokumentären om hennes far i Kinnevikägda tidningen Metro. På det stora hela är hon positiv men anser att SVT förstärkt vissa av faderns karaktärsdrag för att göra bra tv. Hon påpekar att hennes pappa aldrig var ensam men säger samtidigt att ”inget slår en bra och rolig historia”.

Läs mer: Croneman: Stenbeck förblir en gåta

Självklart känner hon igen många av historierna som skildras i dokumentären och säger till Metro att hon lärt känna många av de människor som henners far umgicks med.

– Han var otroligt effektiv på att mobilisera människor och ta till vara på deras talanger. Han ”gjorde” människor genom att ge dem en chans och stödja dem villkorslöst och genom att inkludera dem i sin familj, säger hon till Metro.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.