Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Då kan nya Iphone 6 lanseras

Iphone 6 kommer släppas under tredje kvartalet 2014, ha skärmar på 4,7 och 5,5 tum och börja tillverkas i juli. Detta medan Samsung satsar på ögonskanning och bättre skärm.
Ryktena kring årets nya smartphones är i full gång.

Trovärdiga källor har redan sett prototyper av Iphone 6, enligt South China Morning Post.

Tidningen skriver att nya modellen ska skyddas av safirglas – en skärmlösning som kan antas trolig då Apple just nu använder glastypen för kameran.

Dessutom har företaget nyligen investerat pengar i en amerikansk fabrik för tillverkning av just safirglas.
Upplösningen kommer gå från nuvarande 326 pixlar per tum till 441, uppger flera källor. Dessutom påstås det att Iphone 5C kommer sluta produceras vid 6:ans lansering, vilket enligt samma källa väntas bli i september.

Vad gäller Samsungs kommande flaggskepp i Galaxy-serien är ryktena inte färre. Enligt affärstidningen Bloomberg ska den nya telefonen släppas i april och bland annat innehålla en funktion för ögonskanning.

Även den nya designen förväntas skilja sig mer än vad den gjorde mellan S3 och S4, mycket på grund av att S4 inte blev den marknadsmässiga succé som företaget hade väntat sig.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.