Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 16:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/da-kan-tjansteman-borja-atervanda-till-kontoren-kontrollerad-upptrappning/

Ekonomi

Då kan anställda börja återvända till kontoren: ”Kontrollerad upptrappning”

När ska kontorsanställda återvända? Redan nu, uppger vissa företag.
När ska kontorsanställda återvända? Redan nu, uppger vissa företag. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sedan mitten av mars har de som kan jobba hemifrån rekommenderats att göra det. Nu planerar flera svenska företag att låta sina anställda återvända, visar DN:s rundringning. Sätten att göra det varierar.

När får vi komma tillbaka till jobbet? Det är ett vanligt samtalsämne för världens kontorsanställda. Spekulationerna har varit många, svaren desto färre. Men i måndags meddelade techjätten Google att de kommer hålla anställda hemma till och med nästa sommar.  

Riktigt så lång tid lär det inte dröja i Sverige. En rundringning som DN gjort pekar på att svenska arbetsgivare redan nu tillåter arbete från kontoren. Andra planerar att långsamt återgå under hösten.

På energiföretaget Fortum tömdes stockholmskontoret på folk redan veckan efter sportlovet. Sedan en dryg månad tillbaka har dock företagets anställda börjat återvända. Övergången görs genom ett rullande schema, där varannan vecka är riktlinjen. Personalen har tilldelats olika färger utifrån när de får vara på plats.

– Maximalt hälften får vara på plats samtidigt, och inte samma kompetens på samma gång. Färgerna var vårt sätt att göra det tydligt på, säger Fortums kommunikationschef Per-Oscar Hedman.

Att vara på plats är frivilligt. Huvudregeln är att jobba hemifrån och de anställda som föredrar distansarbetet får fortsätta jobba så. Beslutet ska fattas i dialog mellan chef och medarbetare, så att ingen ska känna sig påverkad av grupptryck, enligt Hedman. 

Han menar att intresset för att återgå till kontoret varierar stort mellan olika länder. I Finland, där smittspridningen länge varit lägre, har viljan varit större än i Sverige. 

– Men det styrs också av individuella förutsättningar. Det är förstås stor skillnad på om man sitter hemma i ett inrett kontor eller om man delar en liten lägenhet på två personer och sitter vid samma vardagsrumsbord, säger Per-Oscar Hedman.

Metoden med rullande schema är beprövad. Så har nämligen bankerna, som anses ha en samhällskritisk funktion, arbetat sedan pandemins början. På SEB har bara mellan 30 och 40 procent av de drygt 8.000 anställda i Sverige jobbat hemifrån sedan i mars. Sannolikt kommer det fortsätta så.

– Vi justerar naturligtvis våra beslut efter hur pandemin utvecklas och vilka riktlinjer myndigheterna ger. Därför är det lite för tidigt att säga hur det kommer att se ut längre fram i höst, säger bankens presschef Niklas Magnusson.

På ICA gruppens huvudkontor i Solna jobbar i normala fall nära 2.000 personer. När de ska få återvända beror på Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men HR-avdelningen planerar för att det ska ske som tidigast 25 augusti. Tanken är att de som har störst behov av att vara på kontoret ska ges företräde – en bedömning som ska göras utifrån arbetsuppgifter, snarare än utifrån förutsättningarna på hemmaplan.

– Om det går bra kommer vi sedan att ha en kontrollerad upptrappning under hösten, säger Petra Albuschus, som är HR-direktör på ICA gruppen.

Även Vattenfall meddelar att kontorsarbetarna kommer återgå till sin arbetsplats i höst. Från och med 1 september ska en knapp tredjedel av medarbetarna i Sverige vara tillbaka, och då arbeta i skift. ”Att begränsa antalet medarbetare på kontoren är extra viktigt för oss eftersom vi har nyckelpersoner som måste vara närvarande”, skriver företrädare för Vattenfall i ett mejl och fortsätter: ”Många medarbetare är angelägna att få komma tillbaka till kontoren, men hälsa och säkerhet kommer alltid att komma i första hand.”

En undersökning av DN/Ipsos har tidigare visat att distansarbetet får svenskarna att känna sig ensamma. Samma undersökning visade också att en femtedel tror att de kommer vilja jobba mer på distans efter coronakrisen.

Ämnen i artikeln

Arbetsmiljö
Arbetsliv
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt