Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-21 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/dagens-nyheter-i-samarbete-med-the-new-york-times/

Ekonomi

Dagens Nyheter i samarbete med The New York Times

Foto: Mark Lennihan

Dagens Nyheter har inlett ett samarbete med The New York Times. Utvalda artiklar från det internationella mediehuset kommer att översättas till svenska och publiceras på DN.se. 

DN och The New York Times inleder i samband med detta även ett prenumerationssamarbete där läsarna erbjuds båda tidningarna digitalt i en och samma prenumeration.

Rätta artikel

– New York Times är världsledande när det kommer till kvalitetsjournalistik. Det är glädjande att Dagens Nyheter kunnat inleda detta samarbete med dem, eftersom vi har en liknande ambitionsnivå i Sverige, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Artiklarna kommer i första hand att vara tillgängliga för DN:s prenumeranter. DN har i dag över 300.000 prenumeranter varav cirka 120.000 har en renodlad digital prenumeration.

Den kraftiga tillväxten av digitala prenumeranter de senaste två åren har möjliggjort flera redaktionella satsningar. Förra året anställde DN drygt 20 journalister.

– Det är kvalitetsjournalistiken som är vår framtid och det är roligt att fler än någonsin vill ta del av den, säger Peter Wolodarski.

The New York Times har vunnit 122 Pulitzerpriser och hedersomnämnanden och har i dag rekordmånga prenumerationer, 3,5 miljoner stycken varav 2,5 miljoner är digitala.

Här kan du bli prenumerant på DN och The New York Times samt lägga till New York Times till din befintliga prenumeration om du redan är DN-prenumerant. Erbjudandet har en bindningstid på 12 månader.