Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/daliga-strukturer-bromsar-afrikas-kamp-mot-fattigdom/

Ekonomi

Dåliga strukturer bromsar Afrikas kamp mot fattigdom

Till följd av torkan pågår just nu en svältkatastrof i Afrika, med centrum i Somalia och Sydsudan. Extrema klimatförändringar påverkar en rad olika områden och slår olika i olika regioner. Hur allvarliga effekterna blir framöver beror på hur vi agerar nu, skriver artikelförfattarna.
Till följd av torkan pågår just nu en svältkatastrof i Afrika, med centrum i Somalia och Sydsudan. Extrema klimatförändringar påverkar en rad olika områden och slår olika i olika regioner. Hur allvarliga effekterna blir framöver beror på hur vi agerar nu, skriver artikelförfattarna. Foto: Farah Abdi Warsameh AP

Fattigdomen borde minska snabbare än den gör i Afrika med tanke på ekonomiskt uppsving och förbättringar i hälsa och utbildning. Kontinenten tyngs av ojämlikhet och andra allvarliga strukturfel, menar FN och Afrikanska unionen i en färsk rapport.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in