Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 06:09 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/danska-regionaltag-rullar-igen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Danska regionaltåg rullar igen

Köpenhamns centralstation. Arkivbild.
Köpenhamns centralstation. Arkivbild. Foto: Stig-Pke Jönsson / TT

Den regionala tågtrafiken i Köpenhamnsområdet har kommit igång igen efter några timmar med stora störningar under morgonen.

Lokförarna är missnöjda med arbetsgivarens bud i en förhandling om nytt lokalt avtal och vid sjutiden på morgonen samlades de i ett fackligt möte.

När det var som värst stod nästan alla S-tåg i Storköpenhamn stilla, men nu hoppas tågbolaget DSB att tågen ska gå helt enligt tidtabell under eftermiddagsrusningen.

Enligt DSB färdas dagligen cirka 350 000 personer med S-tåg.

Den 31 oktober avbröts förhandlingarna mellan DSB och Dansk Jernbaneforbund.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.