Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Danska Telenor vill slippa FRA

Danska Telenor överväger nu att koppla om sitt nät för att slippa gå via Sverige. På så sätt skulle informationen slippa passera tjuvlyssnare i grannlandet.

Telenors danska nätverksdirektör bekräftar för den danska tidningen Berlingske att operatören undersöker andra möjligheter för sin trafik.

Tankarna ska ha väckts efter Berlingskes artikelserie som handlat om svensk lagstiftning som ger försvarets underrättelsetjänst rätt att följa data och mobiltrafik som passerar svenska gränser.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.