Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Därför böjs Iphone 6

Under hashtagen #bandgate visar Iphone-användare upp sina böjda telefoner.
Under hashtagen #bandgate visar Iphone-användare upp sina böjda telefoner. Other: Foto: Skärmdump från Twitter

Apples nya telefonmodell Iphone 6 plus kan lätt böjas om man har den i fickan. Nu kommer kritik från användarna.

Iphone 6 och Iphone 6 plus, som nyligen lanserades, har sålt som smör. Enligt tidningen Wall Street Journal såldes 10 miljoner exemplar av telefonerna redan första helgen.

Men alla användare är inte helt nöjda. Flera sajter rapporterar nu om att Iphone 6 plus är så tunn att den böjs om man har den i fickan.

Under hashtagen #bendgate på Twitter riktar användare kritik mot Apple. En strid ström av bilder på böjda telefoner florerar dessutom på sociala medier.

En användare har till och med lagt upp ett klipp på Yotube där han testar hur mycket telefonen kan böjas. Klippet har hittills visats 3,8 miljoner gånger.

– LCD-skärmar är gjorda av fina främre och bakre glaspaneler. Även om de inte går sönder när de böjs kan det skada mekaniken i telefonen och till exempel påverka skärmprestanda och bildkvalitet, säger Raymond Soneira som är vd för företaget Displaymate till sajten Wired.

Han tipsar den som vill ha telefonen i bakfickan att placera den med displayen inåt. Men rekommenderar den som är rädd om telefonen att inte sätta sig på den.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.