Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Datorspelen som föryngrar hjärnan

Vissa datorspel föryngrar din hjärna och de positiva effekterna märks på exempelvis minnet även när de kommer upp i 80-årsåldern. Det visar en studie som University of California i San Francisco har gjort.

Enligt studien det spel av typen där man måste hålla koll på två skeenden samtidigt som föryngrar hjärnan. Det kan exempelvis ett bilspel där det plötsligt dyker upp skyltar i vägbanan som man måste ta ställning till, skriver Sveriges Radio.

Enligt forskarna som har gjort studien kan upptäckten få betydelse för behandlingen av exempelvis ADHD och depression.

Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet, tycker att studien är intressant.

– Om det är någonting som är unikt med den här studien så är det väl att de hade en hel del äldre. De hade folk som var till 85 år dom som tränade och det är väl ovanligt sent. Och det är väl positivt att man ser effekt på såpass gamla försökspersoner, säger Klingberg till Sveriges radio.

Forskarna bakom studien tror också att uppstäckten kan påverka ADHD och depression eftersom det tros hänga samman med brister i den kognitiva förmågan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.