Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 23:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/de-vagrar-tappa-bort-en-stolt-tradition/

EKONOMI

De vägrar tappa bort en stolt tradition

Sedan i fjol tillverkas det åter öl i Pripps gamla bryggeri i Göteborg. Mikrobryggeriet Göteborgs Nya Bryggeri har tagit över lokalerna i Västra Frölunda. Från vänster Ola Jonsson, vd, Tobias Grönqvist, processansvarig (i trappan) och delägarna Marc Rothausen och Nia Rothausen.
Sedan i fjol tillverkas det åter öl i Pripps gamla bryggeri i Göteborg. Mikrobryggeriet Göteborgs Nya Bryggeri har tagit över lokalerna i Västra Frölunda. Från vänster Ola Jonsson, vd, Tobias Grönqvist, processansvarig (i trappan) och delägarna Marc Rothausen och Nia Rothausen. Foto: Peter Claesson

Göteborg. I den nedlagda bryggerijätten Pripps gamla lokaler har ett gäng före detta anställda förverkligat en dröm. Göteborgs nya bryggeri är ett av de senaste tillskotten i en bryggeriboom som inte visar några tecken på att avta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.