Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 15:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/demokraterna-anlitade-advokatbyra-for-att-stoppa-lisebergs-nya-miljardprojekt/

EKONOMI

Demokraterna anlitade advokatbyrå för att stoppa Lisebergs nya miljardprojekt

Lisebergs nya Grand Curiosa Hotel designas med inspiration från Ostindiska Kompaniet. I dagarna inleds bygget, som NCC har fått uppdraget att utföra.
Foto: Quarry Fold Studio/Liseberg AB

Partiet Demokraterna i Göteborg med kommunalrådet Martin Wannholt i spetsen har anlitat en advokatbyrå för att försöka stoppa Lisebergs beslut att gå vidare med investeringen på drygt två miljarder kronor i ett stort hotell och en ännu större vattenpark. Målet: tvinga fram ett nytt avgörande i fullmäktige.

Lisebergsbolaget och kommunen har svarat med att anlita egna jurister.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.