Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-26 20:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/den-stora-pengafabriken-i-norrbotten/

EKONOMI

Den stora pengafabriken i Norrbotten

Bild 1 av 4 Den gamla helikopterhangaren i Boden står på ett tomt flygfält. Här skapas pengar av el och datorkraft i företaget KNC Miners bitcoingruva. I den hårdbevakade anläggningen monterar inhyrd personal ny utrustning. Processorerna alstrar värme, och det är 45 grader varmt trots stora fläktar.
Foto: Anette Nantell
Bild 2 av 4 Den gamla helikopterhangaren i Boden står på ett tomt flygfält. Här skapas pengar av el och datorkraft i företaget KNC Miners bitcoingruva. I den hårdbevakade anläggningen monterar inhyrd personal ny utrustning. Processorerna alstrar värme, och det är 45 grader varmt trots stora fläktar.
Foto: Anette Nantell
Bild 3 av 4 Den gamla helikopterhangaren i Boden står på ett tomt flygfält. Här skapas pengar av el och datorkraft i företaget KNC Miners bitcoingruva. I den hårdbevakade anläggningen monterar inhyrd personal ny utrustning. Processorerna alstrar värme, och det är 45 grader varmt trots stora fläktar.
Foto: Anette Nantell
Bild 4 av 4 Den gamla helikopterhangaren i Boden står på ett tomt flygfält. Här skapas pengar av el och datorkraft i företaget KNC Miners bitcoingruva. I den hårdbevakade anläggningen monterar inhyrd personal ny utrustning. Processorerna alstrar värme, och det är 45 grader varmt trots stora fläktar.
Foto: Anette Nantell

Rymmer bitcoingruvan i Boden nyckeln till en idealistisk framtid eller ett av Sveriges största bedrägerier? DN beskådar den digitala valutans intåg i Norrbotten.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in