Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Depardieu blir skatteflykting

Depardieu har köpt ett hus i Belgien nära den franska gränsen.
Depardieu har köpt ett hus i Belgien nära den franska gränsen. Foto: Kai-Uwe Knoth / AP
Skådespelaren Gerard Depardieu blir den senaste i raden av fransmän som blir skatteflyktingar efter president Francois Hollandes skattehöjningar för de välbärgade.

Depardieu har köpt ett hus i byn Nechin i Belgien nära den franska gränsen, uppger den lokala borgmästaren för franska medier. Enligt borgmästaren gör han som runt 2 800 andra fransmän som bosatt sig i regionen.

Invånare i Belgien betalar inte förmögenhetsskatt. I Frankrike beskattas nu tillgångar som överstiger 1,3 miljoner euro.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.