Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

”Det är business as usual”

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez–Svankvist har i dagsläget ingen avsikt att avgå. Det stod klart under ett mycket kortfattat möte med pressen på fredagen.

– Jag sitter kvar så länge. Jag tar ansvar för myndigheten och personalen ska känna sig trygg. Det är business as usual, sa Angeles Bermudez–Svankvist.

Angeles Bermudez–Svankvist menar att hon aldrig tidigare fått någon kritik av styrelsen vid tidigare möten och var förvånad över utlåtandet eftersom de nya styrelseledamöterna bara träffats fyra gånger.

– Jag är förvånad att de nya styrelseledamöterna kunnat göra en sådan bedömning under bara fyra möten.

Arbetsförmedlingens styrelse meddelade efter ett möte på fredagen att de inte längre hyste något förtroende för henne. Hennes dyra mobilnotor ska ha varit droppen som fick bägaren att rinna över.

Hon har inte för avsikt att avgå utan hänvisade till regeringen vad gäller beslutet om hennes förordnande.

– Jag fortsätter arbeta, till jag hör något annat, säger hon.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.