Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Det här är presenten vi helst vill ha

Foto: Alamy

En helgresa är vuxna svenskars mest eftertraktade present, enligt en Sifo-undersökning. Var fjärde man tycker att en kram kan räcka. Men bara mindre än var tionde kvinna tycker att en kram är tillräckligt.

Det är kreditföretaget Collector som låtit TNS Sifo intervjua drygt 1 000 personer mellan 20 och 45 år om konsumtionsvanor, firande och presenter. Helgresor var det överlägset vanligaste presentönskemålet bland både män och kvinnor. Både män och kvinnor är också överens om att en sådan present är det man helst vill ge.

Men när det gäller kramarna går åsikterna kraftigt isär. Medan 23 procent av männen säger att en kram räcker är det bara 4 procent av kvinnorna som helst ger en kram i present till sin partner.

En annan tydlig skillnad mellan könen är att medan bara 4 procent av männen önskar sig kläder är det vad 14 procent av kvinnorna helst ger sina män.

Fakta:Så vill vi bli firade

• 51 procent av de tillfrågade kvinnorna önskar sig helst en helgresa i present. Motsvarande siffra bland männen är 28 procent.

• Kramar önskar sig 23 procent av männen, men bara 7 procent av kvinnorna.

• Gymkort vill ingen, vare sig man eller kvinna, ha.

Källa: TNS Sifo/Collector (TT)

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.