Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Det här är världens bästa flygplats

Foto: Imago

Changi Airport i Singapore har för fjärde året i rad blivit utsedd till världens bästa flygplats av Skytrax World Airport Awards. Den enda svenska flygplatsen på topp 100-listan är Stockholm Arlanda på plats 67.

Varje år utnämner SkyTrax världens bästa flygplats. Framröstningen av vinnaren och övriga topp 100 sker genom miljontals enkätsvar från flygpassagerare, enligt CNN. Nu står det klart att Singapore Changi Airport står som vinnare för fjärde året i rad. Flygplatsens vd, Lee Seow Hiang, berättar för Skytrax om glädjen över utmärkelsen.

– Att bli utnämnd till världens bästa flygplats av SkyTrax fyra år i rad är en ordentlig bedrift av Changi Airport och en tydlig bekräftelse på att vi fortsätter att träffa rätt ton i vår strävan efter exceptionell service, säger han.

Den enda förändringen inom topp tio på årets lista är att Doha Hamad International Airport i Qatar slår sig in. Det är den första flygplatsen i Mellanöstern på topp tio-listan, enligt CNN.

Sveriges största internationella flygplats, Stockholm Arlanda Airport, är den enda svenska flygplatsen på årets lista. Arlanda hamnar på plats 67, sex platser under placeringen 2015.

Världens bästa flygplatser

1. Singapore Changi Airport (Singapore)

2. Incheon International Airport (Sydkorea)

3. Munich Airport (Tyskland)

4. Tokyo International Airport Haneda (Japan)

5. Hong Kong International Airport (Hongkong)

6. Chubu Centrair International Airport (Nagoya, Japan)

7. Zurich Airport (Schweiz)

8. London Heathrow Airport (England)

9. Kansai International Airport (Osaka, Japan)

10. Hamad International Airport (Doha, Qatar)

67 Arlanda Airport (Stockholm, Sverige)

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.