Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 06:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/digitala-brev-bast-i-nordligaste-byn/

EKONOMI

Digitala brev bäst i nordligaste byn

Sixten Jensen bor i Sveriges nordligaste permanentbostad. Han tröttnade på gles postgång och blöta brev och skaffade digital brevlåda.
Sixten Jensen bor i Sveriges nordligaste permanentbostad. Han tröttnade på gles postgång och blöta brev och skaffade digital brevlåda. Foto: Privat

Postnords lönsamhet rasade när danskarna tvingades gå över till digital brevlåda. Krisen är ett bra tillfälle att se över framtidens postgång även i Sverige, menar branschfolk och forskare.

Risken är att tilliten skadas mellan myndigheter och medborgare. Men för Sixten Jensen längst uppe i norr är det ingen tvekan: ”Allt skulle vara digitalt.”

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.