Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Din Ekonomi

Dagens packning mer värdefull

Foto: Geert Vanden Wijngaert/Scanpix

Det packas allt mer dyrbara prylar i resväskorna nuförtiden. Vilket innebär risker, skriver Sky.

Ipads, laptops, kameror, smarta mobiler. Enligt en undersökning gjord av försäkringsbolaget LV= så reser många britter med saker värda 25 000 kronor i bagaget, det ska vara en höjning de senaste fem åren på hela 67 procent. Pinalerna kan ofta kosta tre gånger mer än själva resan.

Samtidigt har 16 procent av de resande ingen försäkring ifall de blir bestulna. Från LV= rekommenderar man att resenärerna bär med sig grejerna istället för att packa ner allt i bagaget. En av sex packar också ner kontanter i väskan. 

Just prylar, solglasögon och smycken är det som man oftast blir av med under resan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.