Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Din Ekonomi

Familjen valde flyttfirma i grannskapet

Familjen Hallmer letade på internet och hittade två flyttfirmor i närheten av bostaden de lämnar och begärde in offerter.

– Att googla var det enklaste sättet och vi valde firman som gav ett fast pris, säger Lina Hallmer.

I fredags gick flyttlasset från bostadsrätten i Solna till villan i Örby i Stockholm. Vädret var perfekt, varken för varmt eller för kallt och inget regn. Dagen var vald med omsorg, vardagen inklämd mellan Kristi himmelsfärdsdag och den lediga helgen.

– Ja vi hade planerat det så. Vi packade det sista på torsdagen och så gick själva flytten dagen därpå, säger Lina Hallmer.

Det var självklart att de skulle ta hjälp med flytten

– Det är för jobbigt att göra allt själva med två barn och vi har haft flyttfirma tidigare. Dessutom skulle det vara väldigt svårt att få ihop ett gäng kompisar som kan hjälpa till en hel dag, säger Lina Hallmer.

Sedan den 1 augusti 2016 går det att göra rutavdrag för flyttjänster. Det minskar arbetskostnaden med hälften.

– Det blir billigare då och är väldigt prisvärt. Men vi hade anlitat en flyttfirma även utan rutavdrag, säger Lina Hallmer.

Nuförtiden finns det att tjänster på internet där företag kan lämna offerter på olika arbeten. Men paret Hallmer använde inte den möjligheten.

– Nej, vi valde bort det för vi orkade inte vänta på svar. Vi har testat någon gång men tyckte inte att det var så bra, säger Lina Hallmer.

När de började leta efter flyttfirmor bestämde de sig för att det var bra om de låg i närheten av den bostad de flyttar ifrån. De sökte på Google, hittade några firmor i närheten och tog in offerter från två av dem.

– Den firma vi valde gav oss ett fast pris och de var dessutom här och tittade, säger Lina Hallmer.

Hon säger att deras tidigare flytt med flyttfirma, för några år sedan, gick väldigt bra och att de hann få det mesta på plats under helgen.

– Det verkar gå lika bra den här gången.

Familjen lämnar en bostadsrättvilla som är gårdshus till ett flerfamiljshus i Solna. När makarna Lina och Daniel Hallmer bodde här med sonen Mateus, 5, fanns det tillräckligt många sovrum.

– Men när vår dotter Leonore föddes för ett och ett halvt år sedan förstod vi att vi måste flytta. Det ska också bli härligt med en egen trädgård, säger Lina Hallmer.

De flyttar tvärs över hela staden till en traditionell villa i Örby som ligger ungefär 9 kilometer från Stockholms city.

– Men det spelar inte så stor roll på vilken sida av stan vi bor eftersom vi arbetar inne i city båda två, säger Lina Hallmer.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.