Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/rekordstora-belopp-pa-olonsamma-konton/

DIN EKONOMI

Rekordstora belopp på olönsamma konton

Bild 1 av 6
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bild 2 av 6 Sparar du på sparkonto? ”Nej, jag sparar inte alls. Inget. Jag har sett familjemedlemmar spara hela livet och plötsligt dör de. Så jag har bestämt mig för att använda pengarna när jag har dem och njuta av livet. När jag har pengar så reser jag. Jag sparar kanske två-tre månader, och då sparar jag på banken”, säger Emmanuel Delia, 35, ekonomichef, Stockholm.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 6 Sparar du på sparkonto? ”Vi sparar på JAK medlemsbank. Man får sparpoäng”, säger Nabil Benouda, 47, rektor, Solna, med sönerna Ali, Hamza och Khalid. ”Nej, vi sparar inte på vanligt bankkonto. Vi sparar på JAK för att det är räntefritt, det är den enda banken som har konton helt utan ränta”, säger Souad Kharraki, 37, undersköterska, Solna.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 6 Sparar du på sparkonto? ”Ja. Det är nog det enda sättet jag sparar på, bortsett från att jag drar lite extra till skatten”, säger Emma Meier, 31, pastorsassistent, Upplandsbro.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 5 av 6 Sparar du på sparkonto? ”Nej, det är mer fonder och så, inte på ett vanligt pengakonto. Det gör jag för att de förhoppningsvis ska öka i värde över tid”, säger Markus Broman, 36, pappaledig webb­utvecklare, Stockholm.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 6 av 6 Sparar du på sparkonto? ”Ja. Bortsett från pensionssparande så sparar vi bara på banken. Vi sparar i ett konto för hus, ett för bil och sedan ett vanligt sparkonto”, säger Karin Sjörén, 38, distriktssköterska, Huddinge.
Foto: Jonas Lindkvist

De svenska hushållen minskar placeringarna i aktier och fonder och stora summor hamnar på bankkonton utan ränta. Men det går att få sparränta även om den är låg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.