Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 15:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/svenskar-positiva-till-att-lata-barnen-fa-betalkort/

DIN EKONOMI

Svenskar positiva till att låta barnen få betalkort

Familjen Bergstedt från Hagsätra med mamma Therese, 44 år, som jobbar i hemtjänsten, sonen Johan, 21, rörmokare på Kungsholmen, och syskonen My, 17, Matilda, 12, och Victor, 8: – Jag skaffade ett kort när jag var 16, jag tror att det kan vara ett bra sätt för föräldrarna att få mer koll, säger Johan. Mamma Therese kontrar: – Det är nog på gott och ont. Men jag tror att det är ett problem om barnen inte får hålla pengarna i handen utan tror att det finns obegränsat. – Jag vill ha ett kort nu. Det verkar roligt, säger Victor.
Foto: Thomas Karlsson

Från 13 års ålder är det lämpligt att barn får eget betalkort, tycker många svenskar i en ny undersökning. Men man kan ge barnet ett kort även tidigare, ladda kontot med lite pengar och höja beloppet allteftersom barnet är moget för det. Eller varför inte låta dem betala med mobilen, när tekniken slagit igenom.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.