Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-18 00:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/din-ekonomi/unga-efterlyser-vettiga-spartips/

DIN EKONOMI

Unga efterlyser vettiga spartips

1 min 18 sek. Hur gör du för att spara? DN frågar elever på Hermodsgymnasiet i Stockolm.
Bild 1 av 1 DN frågar: Hur gör du för att spara?Gustav Johansson:– Mitt bästa spartips är att sätta undan pengar direkt när man får dem. Det bästa för mig skulle vara om till exempel min pappa tog hand om pengarna så att jag inte kunde nå dem.Julia Råsten:– Mitt bästa spartips är att lämna bankomatkortet hemma. Då kan man inte köpa något. Jag lägger mest pengar på godis. Men kan ofta spara lite varje månad. Det bästa är att sätta in dem på ett konto man inte kan nå.Niklas Leverin:– Jag har ett investeringssparkonto som jag sätter in en summa på varje månad. Jag lägger mest pengar på kosttillskott och hockeyutrustning men tycker inte att det är särskilt svårt att spara.Adam Gunnarsson:– Jag tycker det bästa är att ta ut pengarna i kontanter. Då ser man hur mycket man har och hur mycket som är kvar. Blir det något över när månaden är slut kan man spara pengarna i en burk.Max Sköld:– Jag vill spara till en bil men har aldrig pengar över i slutet av månaden. När jag fyller år och vid jul brukar jag få extra pengar och de sparar jag som kontanter.
Foto: Jonas Lindkvist

Svenska föräldrar är näst sämst i Europa på att lära sina barn om privatekonomi, visar en ny undersökning. Gymnasieelever som DN träffat tycker att det är svårt att få pengarna att räcka och skulle gärna prata mer om sparande både hemma och i skolan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.