Djupdykning för Ryanair - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Djupdykning för Ryanair

Sämre resultat för Ryanair. Arkivbild.
Sämre resultat för Ryanair. Arkivbild. Foto: Jon Olav Nesvold

Lägre biljettpriser i kombination med högre bränsle- och personalkostnader fick flygbolaget Ryanairs resultat att falla. 

Under det andra kvartalet i år gjorde den irländska lågprisjätten en vinst på 319 miljoner Euro jämfört med 374 miljoner Euro under motsvarande period i fjol.

Resultatet överträffade dock analytikernas förväntningar som, enligt Ruters låg i snitt på 305 miljoner Euro.

Ryanairs biljettpriser föll i snitt med fyra procent under det första kvartalet i år och steg en procent under det andra kvartalet. Detta var lägre än vad bolaget räknat med under den vanligtvis hektiska sommarperioden. Varmt väder, högre konkurrens och en serie med strejker bland personalen har bidragit till prissänkningarna.

Bland annat ställdes 30 flygningar in den 12 juli när piloter på Irland strejkade. Den 25 och 26 juli ska cirka 600 flygningar ställas in då kabinpersonalen går i strejk.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.