Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 04:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/dn-explainer-sa-forklarar-faglar-och-sylt-varfor-tiden-och-bolanen-blir-dyrare/

EKONOMI

DN Explainer: Så förklarar fåglar och sylt varför tiden (och bolånen) blir dyrare

1 min 7 sek. DN Explainer: Så förklarar fåglar och sylt varför tiden blir dyrare och räntan höjs

Alla pratar om räntan i Sverige just nu. Att bolånen blir dyrare har att göra med att tiden blir dyrare.

Svårt att hänga med? DN:s Katrine Marçal förklarar – med hjälp av en fågel (i handen) och en burk sylt (som de flesta vill äta nu).

Se klippet i tv-spelaren här ovanför.

Läs mer i texten här: Därför hänger priset på tid ihop med ditt bolån.

Ämnen i artikeln

DN Explainer
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt